Dansk Solarie Forening

dsf logo til udskrifter.

Sanktioner

Fra 1. juli 2007 tillader Dansk Solarie Forening ikke, at medlemsvirksomhederne sælger UV-lyskilder som ikke er mærket i overenstemmelse med den europæiske standard EN-60335-2-27. Brud på denne regel kan sanktioneres med en bøde på 50.000 kroner. DSF’s medlemsvirksomheder har indgået aftale om at foretage gensidige kontroller på tværs af konkurrerende virksomheder for at give sikkerhed for, at alle solcentre under Dansk Solarie Forenings certificeringsordning overholder kravene i certificeringen.

Efter 1. juli tillader Dansk Solarie Forening ikke at medlemsvirksomhederne sælger solarierør til solcentre, som ikke er certificerede. Brud på denne regel sanktioneres med en bøde på 50.000 kroner. DSF’s medlemsvirksomheder har indgået aftale om at foretage gensidige kontroller på tværs af konkurrerende virksomheder for at give sikkerhed for, at alle solcentre under Dansk Solarie Forening er certificerede.

Tilmelding til nyhedsbrev

Loading...Loading...


five + two =

Holdninger

Sollys og solarium har samme virkning

Der er intet belæg for at påstå, at solarium skulle være mere skadeligt end sollys. Stigningen af tilfælde af hudkræft begyndte flere årtier før åbningen af det først solcenter.

Viden

Giver sol modermærkekræft?

Sol giver ikke modermærkekræft, mener professor emeritus, dermatolog og forsker Sam Shuster. I denne artikel fra British Medical Journal (27/7-2008) gennemgår han sine grunde. Der er en sikker forbindelse mellem sol og hudkræft − der typisk kan helbredes – men forbindelsen mellem sol og den farlige modermærkekræft højst usikker.

Dansk Solarie Forening (DSF)
,
; E-mail: • Pressekontakt: +45 2190 6099