Dansk Solarie Forening

dsf logo til udskrifter.

Markant fald i alvorlige fejl i danske solcentre

Sikkerhedsstyrelsen har netop offentliggjort resultatet af deres tilsyn med solcentre i 2021.

I den forbindelse er det glædeligt, at Sikkerhedsstyrelsen har registreret et fald på 95% i antallet af alvorlige overtrædelser, der normalt udløser bøder.
Desværre var der stadig et for højt antal af mindre fejl, blandt andet manglende UV-mærkning af solariet, samt UV-briller, der manglede ved tilsynet.

I branchen er vi bekendte med, at rigtig mange solariegæster medbringer og benytter egne UV-briller, men det er et lovkrav, at der er adgang til briller, enten til udlån eller salg.

Dansk Solarie Forening opfordrer til, at alle solarieejere gennemgår deres centre og får rettet op på de sidste detaljer!

Tilmelding til nyhedsbrev

Loading...Loading...


five + two =

Holdninger

Sollys og solarium har samme virkning

Der er intet belæg for at påstå, at solarium skulle være mere skadeligt end sollys. Stigningen af tilfælde af hudkræft begyndte flere årtier før åbningen af det først solcenter.

Viden

Giver sol modermærkekræft?

Sol giver ikke modermærkekræft, mener professor emeritus, dermatolog og forsker Sam Shuster. I denne artikel fra British Medical Journal (27/7-2008) gennemgår han sine grunde. Der er en sikker forbindelse mellem sol og hudkræft − der typisk kan helbredes – men forbindelsen mellem sol og den farlige modermærkekræft højst usikker.

Dansk Solarie Forening (DSF)
,
; E-mail: • Pressekontakt: +45 2190 6099