Dansk Solarie Forening

dsf logo til udskrifter.

Markant fald i alvorlige fejl i danske solcentre

Sikkerhedsstyrelsen har netop offentliggjort resultatet af deres tilsyn med solcentre i 2021.

I den forbindelse er det glædeligt, at Sikkerhedsstyrelsen har registreret et fald på 95% i antallet af alvorlige overtrædelser, der normalt udløser bøder.
Desværre var der stadig et for højt antal af mindre fejl, blandt andet manglende UV-mærkning af solariet, samt UV-briller, der manglede ved tilsynet.

I branchen er vi bekendte med, at rigtig mange solariegæster medbringer og benytter egne UV-briller, men det er et lovkrav, at der er adgang til briller, enten til udlån eller salg.

Dansk Solarie Forening opfordrer til, at alle solarieejere gennemgår deres centre og får rettet op på de sidste detaljer!

Tilmelding til nyhedsbrev

Loading...Loading...


five + two =

Holdninger

Sollys og solarium har samme virkning

Der er intet belæg for at påstå, at solarium skulle være mere skadeligt end sollys. Stigningen af tilfælde af hudkræft begyndte flere årtier før åbningen af det først solcenter.

Viden

Baggrund for IARC's klassificering af solarium

En række avisoverskrifter har været misvisende i forbindelse med solariums placering i gruppe 1 i IARC’s klassifikation af carcinogenitet. Disse historier er vildledende og baserede misforståelser. Vi gennemgår sagen kort.

Dansk Solarie Forening (DSF)
,
; E-mail: • Pressekontakt: +45 2190 6099