Dansk Solarie Forening

dsf logo til udskrifter.

Solcentre opfordres til at holde åben

15. januar 2021: Nedlukningen af landets solarier medfører lige nu et stort antal henvendelser med opfordring til at holde åben. Nedlukningen, der rammer ekstra hårdt i en mørk og grå dansk vinter betyder, at kunder med f.eks. hudlidelser, vinterdepression og D-vitaminmangel er tæt på desperate og i visse tilfælde lover klækkelig ekstrabetaling.
Vi møder ofte argumentet om, at der jo netop ikke er tæt kontakt i et selvbetjent solarium, men selvom der kan stilles et stort spørgsmålstegn ved rationalet, er der ikke tvivl om, at alle solarier – både betjente og selvbetjente – er pålagt at holde lukket, foreløbig indtil den 8. februar.
Dansk Solarie Forening skal understrege, det kan være forbundet med både bøde, straf og tilbagebetaling af kompensation, at falde for fristelsen til at hjælpe en kunde i nød!

Tilmelding til nyhedsbrev

Loading...Loading...


five + two =

Holdninger

Sollys og solarium har samme virkning

Der er intet belæg for at påstå, at solarium skulle være mere skadeligt end sollys. Stigningen af tilfælde af hudkræft begyndte flere årtier før åbningen af det først solcenter.

Viden

Baggrund for IARC's klassificering af solarium

En række avisoverskrifter har været misvisende i forbindelse med solariums placering i gruppe 1 i IARC’s klassifikation af carcinogenitet. Disse historier er vildledende og baserede misforståelser. Vi gennemgår sagen kort.

Dansk Solarie Forening (DSF)
,
; E-mail: • Pressekontakt: +45 2190 6099