Dansk Solarie Forening

dsf logo til udskrifter.

Ny solariestandard

Kræftens Bekæmpelse og Dansk Solarie Forening i samarbejde om solbadning i solarier

Dansk Solarie Forening samarbejder med Sikkerhedsstyrelsen, Forbrugerrådet og Kræftens Bekæmpelse om udarbejdelsen af et nyt EU-direktiv, der omhandler solbadning i solarier.

Repræsentanter fra de førnævnte organisationer er alle medlemmer af et nyt standardiseringsudvalg og repræsenterer Danmark i den EU-arbejdsgruppe, der skal definere rammerne for fornuftig solbadning i solarier.

Henrik Marx fra Dansk Solarie Forening udtaler: ”Vi er glade for initiativet og ikke mindst for Kræftens Bekæmpelses opbakning til arbejdet med at standardisere solbadning i solarier. Vi tager det som en anerkendelse af, at solbadning, der nydes med omtanke, byder på flere helbredsmæssige fordele end ulemper.

Fakta om standardiseringen:
• Benævnelse: CEN/TC412 – Indoor sun exposure Services

• På initiativ af: Austrian Standards Institute (ASI)

• Omfang: Standardisation of requirements, including their assessment, of the service provisions by indoor sun exposure facilities.

Tilmelding til nyhedsbrev

Indlæser...Indlæser...


Holdninger

Sollys og solarium har samme virkning

Der er intet belæg for at påstå, at solarium skulle være mere skadeligt end sollys. Stigningen af tilfælde af hudkræft begyndte flere årtier før åbningen af det først solcenter.

Viden

Nuanceret viden om solbadning

Dansk Solarie Forening ønsker at give læger, forskere og sagkyndige mulighed for at komme til orde og formidle deres viden om sol og dens virkning på mennesker. Formålet er at nuancere debatten.

Dansk Solarie Forening (DSF)
,
; E-mail: • Pressekontakt: +45 2190 6099