Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/www.dansksolarieforening.dk/www/wp-content/plugins/mailpress/mp-content/add-ons/MailPress_mailinglist.php on line 156
» DSF beklager forbrændinger i ucertificeret solarium | Dansk Solarie Forening

Dansk Solarie Forening

dsf logo til udskrifter.

DSF beklager forbrændinger i ucertificeret solarium

Dansk Solarie Forening beklager, at en række solariebrugere som følge af et ulykkeligt uheld er blevet forbrændt i et solarium i Holbæk. Modsat ca. 80 % af de danske solcentre er det pågældende solcenter ikke certificeret af Dansk Solarie Forening.

Vi har stor medfølelse med de mennesker, der er blevet forbrændt. Samtidig finder vi det ærgerligt, hvis et ulyksaligt uheld i et enkeltstående solcenter uden brancheforeningens certificering giver anledning til usikkerhed om sikkerheden i danske solcentre generelt.

Omkring 80 % af solarierne i Danmark er certificerede af Dansk Solarie Forening. Når man ser certificeringsordningens plakater og mærkater, kan man være sikker på, at ethvert muligt tiltag er taget for at sikre forbrugerens sundhed og sikkerhed.

Med certificeringsordningen ønsker Dansk Solarie Forening med vejledning, kontrol og sanktioner at sikre, at solcentre i Danmark lever op til krav om sikkerhed, sundhed, hygiejne og forbrugervejledning.

Certificeringen omfatter en lang række krav til mange aspekter af solariet sikkerhed og tekniske stand. Kravene rummer både myndighedernes krav og en række skærpede krav, som Dansk Solarie Forening har fastsat, herunder blandt andet:

  • At solariet regelmæssigt kontrolleres af en godkendt installatør for både materiellets tekniske stand og brandsikkerhed og som tillæg udsættes for stikprøvekontroller.
  • Brugervejledning om hvordan man benytter solariet på en forsvarlig måde.
  • Information om brug af solarium, og hvornår man – pga. hudtype, helbred, modermærker eller alder − ikke bør benytte solarium.
  • At solariets maksimale styrke følger lovgivningen og sundhedsmæssige anbefalinger.

Dansk Solarie Forening organiserer alle professionelle leverandører og serviceudbydere af solarieudstyr i Danmark og forsyner ikke solcentre, der ikke er certificerede.

Dansk Solarie Forening tager afstand fra udbydere af solarium, der ikke ønsker at tilbyde sine brugere den tryghed, som certificeringen indebærer.

Tilmelding til nyhedsbrev

Loading...Loading...


five + two =

Holdninger

Sollys og solarium har samme virkning

Der er intet belæg for at påstå, at solarium skulle være mere skadeligt end sollys. Stigningen af tilfælde af hudkræft begyndte flere årtier før åbningen af det først solcenter.

Dansk Solarie Forening (DSF)
,
; E-mail: • Pressekontakt: +45 2190 6099