Dansk Solarie Forening

dsf logo til udskrifter.

3 reddet ud af brændende solcenter

Danmark, 2. februar 2011

Sidst på eftermiddagen udbrød der brand i et solcenter i Glostrup og tre personer blev reddet ud og bragt til behandling på Rigshospitalet. Brandårsagen er indtil videre ukendt, men politiets teknikere er i gang med efterforskningen på stedet.

Brand i private og offentlige bygninger giver altid anledning til bekymring, specielt når der som her er tale om personskade. Det er endnu for tidligt at sige om branden skyldes fejl i installationen, brug af åben ild eller noget helt tredje, men vi følger sagen tæt” udtaler formanden for Dansk Solarie Forening, der med sin certificeringsordning for solarier også har fokus på brandsikkerhed.

Alle DSF-certificerede centre skal, foruden myndighedernes krav, også opfylde en række ekstra krav, der skal forhindre brand i solarierne.
Det brandhærgede solcenter i Glostrup var ikke DSF-certificeret, men det er endnu for tidligt at sige, om de ekstra krav til brandsikkerhed, kunne have forhindret den opståede brand.

Tilmelding til nyhedsbrev

Loading...Loading...


five + two =

Holdninger

Sollys og solarium har samme virkning

Der er intet belæg for at påstå, at solarium skulle være mere skadeligt end sollys. Stigningen af tilfælde af hudkræft begyndte flere årtier før åbningen af det først solcenter.

Viden

Baggrund for IARC's klassificering af solarium

En række avisoverskrifter har været misvisende i forbindelse med solariums placering i gruppe 1 i IARC’s klassifikation af carcinogenitet. Disse historier er vildledende og baserede misforståelser. Vi gennemgår sagen kort.

Dansk Solarie Forening (DSF)
,
; E-mail: • Pressekontakt: +45 2190 6099